Wednesday, December 31, 2008

Litt overtroisk, likevel? Listeria, listmania og tagging.

Den delen av meg som fortsatt tenker på polsk roper til meg gjennom febertåka at man ikke skal avslutte det gamle året med noe ugjort, uoppgjort og utestående.
Så jeg tenkte å besvare en meme som forhåpentligvis ennå ikke har gått ut på dato. Jeg er blitt tagget av Den Tvilsomme Humanist (også kjent som Arnfinn eller Deerstalker). Utfordringen er/var følgende:

1. Du må linke til den bloggen som tagget deg. Lenken finner man i høyre kolonne blant andre blogger jeg leser.
2. Lag en liste med seks (u)interessante ting om deg selv. Mitt forsøk på det finner man nedenfor.
3. Tagg fem andre blogger, la dem vite det ved å kommentere på deres blogg. Dette tar jeg helt til slutt.

Seks ting om meg selv - interessante eller kanskje nettopp ikke:
1. Foruten polsk, norsk og engelsk har jeg brukt tiden min på å lære meg minst sju andre levende språk (russisk, tysk, spansk, islandsk, svensk, finsk og ungarsk). Rekkefølgen avslører også mengde tid brukt (den spenner fra fire år til to måneder).

2. Da jeg i fjor vinter gikk gjennom boksamlingen min i Polen fant jeg ut at den bestod av fire store tematiske grupper: (i) Nordisk litteratur, (ii) Historie, arkeologi og kunsthistorie, (iii) Polsk modernisme (Przybyszewski, Micinski, Kasprowicz osv), (iv) De mørke, skjulte og forbudte bøkene. I tillegg til ordbøker og lærebøker i språk.

3. Jeg har spilt synth i et dystert band - eller tre - i min rocka ungdom. Ett av dem har blitt gitt ut på nytt for ikke så altfor lenge siden og jeg har mange eksemplarer igjen. Noen som vil ha ett?

4. Jeg har store problemer med å skrive om meg selv på nettet så jeg synes dette her er virkelig vanskelig. Det har blitt foreslått her i huset at jeg burde skrive svar på meme’n i fylla. Jeg er enig i det, men prøver å ta det som en utfordring i edru tilstand.

5. Jeg har ikke tv og er fornøyd med det, men begynner å bli litt lei av folk som tror jeg er dårlig informert om verden rundt meg. Særlig når disse henter sin kunnskap om verden fra nettopp tv-apparatet stilt inn på norske kanaler. Blir ellers glad når mine venner henviser til nye og morsomme kilder til kunnskap om verden rundt – altså lesetips.

6. Jeg har lenge hatt Das Boot som min favorittfilm – vel å merke tv-serien. Jeg har også lest boken. Og sett filmen om filmen. Og ja, jeg kan godt tenke meg å se den om igjen i 2009. (Denne parentesen er skrevet av Lady Mjus dårligere halvdel, som av sin bestevenn ble gjort oppmerksom på at han ”ikke fortjente” å være sammen med dame som hadde Das Boot som favorittfilm).

Denne meme'n har vært overalt og jeg begynner å gå tom for venner med likevel: Ida, Wenche, og MeeYun - tar dere utfordringen?

7 comments:

Lord Bassington-Bassington said...

Usjameg, nå skjønner jeg at jeg bør få meg en blogg jeg også. Jeg har kommet over så mye bloggbart i det siste.

Lady Mju said...

Min snille: det har jeg visst hele veien. At av oss to er det deg som virkelig bør og kan blogge.

Wenche said...

Utfordringen er mottatt :) Er veldig nysgjerrig på dette dystre bandet også, et eksemplar kan gjerne komme i min retning... Godt Nytt år!

Lady Mju said...

Wenche: Kan sikkert ta med en kopi til deg. Men dette er alstå dystre-sorte-mørke greier ;-)

Arnfinn Pettersen said...

Flink Mju. Og jeg tar gjerne et eks, hvis det fortsatt skulle være noen igjen. Det virker ... interessant.

Ida Bebida said...

du i et synthband?? det vil jeg høre! hva spiller/spilte du?

interessant opplysninger om deg. nå kjenner jeg deg mye bedre. du kommer til å kjenne meg bedre snart også. tar det imorra. zzz...

Lady Mju said...

Arnfinn: sender et eksemplar med dogpost.

Ida: Nei, nei. Jeg spilte synth men ikke i et synth band. Kan sikkert ordne et eksemplar til deg. Så får vi se om du liker sånt.