Saturday, February 21, 2009

Ikke i rute

Jeg elsker hvordan Ruter organiserer mine dager. I dag måtte jeg ty til buss mellom Nationaltheatret og Tåsen. Og vips en halvtime ekstra gikk til denne turen. Forrige uke ble jeg klemt i bussdøra. Bussjåføren sa ikke unnskyld en gang og jeg venter fortsatt på et godt svar fra Ruters kundesenter. Særlig der de skriver at (og her siterer jeg fra deres svar på en tidligere henvendelse):
Rutinen er at henvendelsen nå går direkte til den som har ansvaret for denne typen feil. På denne måten har du gitt et godt bidrag til å høyne kvaliteten på vår service.

Reaksjoner fra våre kunder blir selvfølgelig tillagt stor vekt, og vi setter pris på tilbakemeldinger på vårt tilbud. Enhver henvendelse som blir registrert her hos oss, blir benyttet aktivt i vårt forbedringsarbeid. Vennlig hilsen, Ruters kundesenter

Hvis jeg skulle anbefale ett godt nettsted som bokmerkes så faller valget på Trafikantens Dagens trafikk - ikke planlagte avvik. Synes det blir morsomt å lese nok en unnskyldning for hvorfor linje 1 betjener bare deler av strekningen. Her er dagens:

Sist oppdatert 21.02.2009 kl 19:07
Meldinger om avvik som ikke er planlagt

T-bane
Linje 1 Frognerseteren
Linje 1 trafikkerer kun strekningen Majorstuen - Frongerseteren - Majorstuen grunnet vekselproblemer på Helsfyr.

Linje 2 Østerås
Det er stans i trafikken fra Majorstuen til Østerås.

Linje 3 Mortensrud - Sognsvann - Mortensrud
Det kjøres halvtimesruter ut driftsdøgnet.

Linje 6 Åsjordet
Det er stans i trafikken fra Majorstuen til Åsjordet.

Det må påregnes uregelmessigheter på alle linjer grunnet snø i sporvekslere og feil på signalanlegget. Reisegarantien gjelder

Buss
Alle linjer i Oslo
Generelle forsinkelser grunnet mye snø i bygatene.

Sporvogn
Alle linjer
Det er forsinkelser på opptil 10 minutter grunnet sporvekslere som snør igjen. Det kan medføre at trikkene kommer i puljer.

Båt
Ingen vesentlig avvik meldt.

Tog
Det er i orden igjen ved Loenga etter en tidligere signalfeil.

Planlagte endringer i Oslo og Akershus
Planlagte endringer tog

At Ruter har problemer med snøfall i februar interesserer meg like mye som fjorårets snø (for å bruke et polsk uttrykk). Men at det berører meg, det er ikke tvil om.

2 comments:

Maia said...

Makan!? Klemte de deg i døren uten å si unnskyld etterpå?? Egentlig burde jeg vel ikke være overrasket. Jeg var en gang med på en Sporveien-buss borte ved Etterstadkroken hvor bussjåføren fant det for godt å bråbremse helt uten åpenbar grunn (det kan vel antas at mannen slet med indre demoner som kanskje hoppet frem foran bussen og fikk ham til å trå bremsen gjennom gulvet)
Resultatet var uansett at en mann som stod og holdt seg fast omtrent midt i bussen, ble kastet bakover hvorpå han landet på ryggen og ble liggende. Bussjåføren ga totalt faen i dette, og fortsatte så sin noe ustødige kjøretur. Det var etter hvert mange som begynte å rope og hyle fremover, da mannen som hadde blitt slått i bakken fremdeles lå urørlig i midtgangen.

Resultatet ble - mannen brakk ryggen på den lille bussturen han skulle ta bort til t-banen på Helsfyr. Og jeg tviler vel egentlig på at han fikk noen "unnskyld" fra bussjåføren, som virket mer irritert over at han nå kom til å være forsinket på ruten sin...

Lady Mju said...

Etter det sluttet jeg å ta buss om morgenen. Orket ikke mer. Det blir t-bane inntil noe annet skjer.

Det er da det frister med egen bil...