Thursday, May 21, 2009

På nattbordet - raseforskning

Eller rettere sagt: hunderaseforskning. Nærmere bestemt: basset hound.
Denne fortreffelige rasens egenskaper er etter min mening best beskrevet i
barnebøker. Jeg har lenge vært på jakt etter bøker som kunne gi meg innsikt i bassetens sinn og belyse for meg dens temperament og lynne.

Jeg kan ikke annet enn å anbefale på det sterkeste Some Dog skrevet av Mary Casanova og illustrert av Ard Hoytog eller Bella Basset Ballerina av Laura Aimee Garn og illustrert av Valerie Sokolova. Begge utforsker bassetens ønsker og drømmer og mangfoldige utfordringer i bassetens kortbente liv.Og hvis du virkelig ønsker å forstå bassetens (u)sedvanlige sjarm og utstråling leser du The Hound from the Pound. Denne historien gir oss muligens en pekepinne i spørsmålet rundt Lord Bassington-Bassingtons adelige herkomst...

11 comments:

Mad Mullah Hastur said...

Slike overskrifter er frykteleg misleiande tykkjer eg. *sukk*

Lady Mju said...

Ble du skuffet? Jeg prøver bare å anvende et begrep som har blitt kapret av andre. Men det var kanskje for intern humor? Det ligger nemlig bøker om den andre raseforskningen på nattbordet her også.

Mad Mullah Hastur said...

Det gjer det? Så bra! Kan du ikkje snakke litt om det òg?! :-D

Lady Mju said...

Nei, for det er det mange andre som gjør. Og jeg er tverr og slem. :-P

Mad Mullah Hastur said...

Kven som gjer det då?! Eg vil lese! Meir raseforsking! *gurgle*

Snirkelsnorkel said...

Du får komme og besøke meg en dag. En av mine hobbyer er å samle på suspekt litteratur fra perioden 1933-45. De senere årene har jeg beveget meg mer og mer i retning av rasehygiene.

Det jeg liker best er vel bildene. Store plansjer med profil etter profil, for eksempel "Sør-italiensk jøde. Bemerk svak negroid påvirkning".

Mad Mullah Hastur said...

Rawr!

Det er noko med dei plansjane som får det til å krible hjå meg. Akk, glade dagar då folk var litt enklare å forstå... og sette i bås.

Snirkelsnorkel said...

Tror jeg må legge ut noen av de beste bitene på nettet etter hvert. For eksempel kartet som nøye viser hvordan Møre er brytningssted mellom sunne, ariske trøndere og de mer dravidisk-mongolske, små og mørke vestlendingene.

Mad Mullah Hastur said...

Det er jo gamalt nytt! Og allereie godt tilbakevist av moderne raseforsking ;-P

Lady Mju said...

Dette her er ikke mitt (natt)bord ;-)

Lady Mju said...

Men enig i at plansjer er kult. Fant en bra butikk med denslags i København...