Monday, August 31, 2009

Kjettersk Kjeller feirer år, måned og dag

Eller rettere sagt:
Seks år, seks måneder og seks dager torsdag 10. september

Frimureri: Skummel konspirering eller selvutvikling i dress?
Ved religionsviter Henrik Bogdan

Paneldebatt: Bør kjettere brennes på bålet?

Musikk ved Kjettersk Kjellers stab

M3 Mat & Bar
Maridalsveien 3, Oslo
Cc. 70,-
ID 18
Kl. 19.00-24.00
Denne kvelden feirer Kjettersk Kjeller jubileum. Og siden vi synes femårsjubileer er for streitinger, har vi ventet med å feire oss selv til vi hadde holdt på i seks år, seks måneder dager og seks dager. Slik fikk vi et tall som var verdt å vente på.

Denne kvelden skal vi ta for oss et tema som virkelig er omspunnet av ubesvarte spørsmål: Frimureriet.

Hva driver frimurerne egentlig med bak fasadene på losjebygningene sine? Er frimurerne en sammenslutning av mektige og maktlystne menn, som blir redskaper for enda skumlere krefter? Hvorfor er ritualene deres hemmelige? Er det slik at det angivelig kristne frimureriet inneholder okkulte hemmeligheter når man kommer høyt nok i gradene? Kort sagt: Hvor bekymrede bør vi være for at Norge har nesten 20 000 frimurere, og at antallet bare vokser?

For å få svar på disse spørsmålene, har vi vendt oss til den skandinaven som sannsynligvis best kan svare på dem. Han heter Henrik Bogdan, er universitetslektor og underviser i religionsvitenskap ved Universitetet i Göteborg. Bogdan har doktorgrad i frimurerritualer, og har i tillegg arbeidet med hemmelige selskaper som The Golden Dawn og okkultister som Aleister Crowley.

Bogdan skal ikke bare kaste lys over frimurernes historie og avsløre hvordan frimureriet fungerer i dag, men også se på frimurerne betydning for moderne religiøsitet. Mange okkulte og nyreligiøse retninger står nemlig i mye større gjeld til frimurerne enn det de er klar over – eller liker å innrømme.

I anledning vårt kjetterske 666-jubileum, avholder vi også paneldebatt over det viktige og aktuelle spørsmålet "Bør kjettere brennes på bålet?" Her vil vi også spørre våre gjester, som tydeligvis er godt orienterte om kjetteri, til råds.

Ellers blir det som alltid mat, drikke, mørk musikk og annen moro, og som vanlig treffes vi på M3 Mat og bar i Maridalsveien 3. Inngangsprisen er 70 kroner, aldersgrensen er 18 år og vi drar på oss murerforklærne kl. 19.

4 comments:

Mad Mullah Hastur said...

Eg skal sparke kjetterrumpe! Dette vert bra! ;-D

Lady Mju said...

Tja til sparking. Men bra blir det!

Frk. Speilvendt said...

Dette hørtes interessant ut. Men det er vel for sent nå... Jeg har tanter og onkler som er frimurere, og de er alltid så sinnsykt hemmelighetsfulle om hva de driver med! Annoying sa du?

Lady Mju said...

Hi, hi Frk. Speilvendt :-) Synd det var for sent men jeg tror vi inviterer Henrik Bogdan til neste år en gang. Foredraget ble bra men had hadde for mye stoff og måtte hoppe over ting.

Fin ny blogg du har nå, forresten.