Monday, November 9, 2009

Kjettersk Kjeller [WITH_TEETH]



Fra pressemeldingen:

Vampyrolog Arnfinn Pettersen snakker om:
Stakkars vampyren: Blodsugerens vei fra monster til offer

Torsdag 12. november 2009
M3 Mat og Bar
Maridalsveien 3, Oslo

Inngang kr. 70,-
Aldersgrense 18 år
Kl. 19.00-24.00


Kjettersk Kjeller er så heldig å ha Norges ledende (og muligens eneste) vampyrolog i styret. Denne vampyrologen heter Arnfinn Pettersen, og er forfatter av boken Vampyr! Blodsugende lik i litteratur og tradisjon (Humanist forlag).

Så når Pettersens bok foreligger i blodfersk paperbackutgave, er det klart vi må ha en liten vampyrkveld i kjelleren vår for å feire begivenheten. Og kanskje ta en liten tur tilbake til Kjettersk Kjellers gotiske røtter.

Vampyren er populær som aldri før, og gjennom filmatiseringer av bøker som La den rette komme inn og Twilight, og TV-serier som True Blood skjer det interessante ting på vampyrfeltet. Vampyren holder på å utvikle seg.

Arnfinn Pettersen skal derfor kaste et blikk på vampyrens evolusjon, og snakke om artens forskjellige utviklingsstadier. Fra liket som kom tilbake til de levende og spredte skrekk og pest, via de kule og dekadente vampyrene fra populærkulturens litteratur og filmer, og til dagens vampyrer, som er ofre for storsamfunnets fordommer og forfølgelse.

Og hva er det med vampyrer som glitrer i sola og kliner med fjortiser?

Ellers blir det mat, drikke, musikk og annet som hører til på en Kjellerkveld. Mulighet for å kjøpe bok - og få den signert - blir det også.

Som vanlig holder vi til på M3 Mat og bar i Maridalsveien 3. Inngangsprisen er 70 kroner, aldersgrensen er 18 år og vi henter fram hvitløken og stakene kl. 19.

No comments: