Saturday, November 28, 2009

Kontorrekvisita

Takket være en herlig gjeng venninner har jeg nå innredet ferdig mitt lille kontor.

Jeg har alt jeg trenger: fine mapper, et dokumentstativ, post-it lapper i kul farge, mints i riktig design, oppbyggelig litteratur og mye mer. Også et Yezz lodd og en sparebøsse er på plass i tilfelle en ny finanskrise. Hun heter Kornelia Shazoo og har tydeligvis samme fargesmak som Lady Mju.



Takk :)

Thursday, November 26, 2009

Sunday, November 15, 2009

Spilleliste Kjettersk Kjeller 12.11.2009

DJ Lady Mju

Closterkeller – Violette
Rome – The secret sons of Europe
Die Weisse Rose – Unser Leben geht dahin wie ein Geschwätz
Camera Obscura – My maudlin career
Massive Attack – Sly
Midnight Metamorphoses – The Fall
Jolanta Kossakowska – New dawn fades
Marc Almond with Michael Cashmore – Gabriel
Lilium – If they cheered
Þeyr – Mjötviður
Arlt – Château d’Eau
Laurie Anderson – World without end
Af Bellinde – Confessions of a man – Death of a maiden
Ulver – Vigil [R.I.P. JKB]
Coil – The dreamer is still asleep

Monday, November 9, 2009

Kjettersk Kjeller [WITH_TEETH]



Fra pressemeldingen:

Vampyrolog Arnfinn Pettersen snakker om:
Stakkars vampyren: Blodsugerens vei fra monster til offer

Torsdag 12. november 2009
M3 Mat og Bar
Maridalsveien 3, Oslo

Inngang kr. 70,-
Aldersgrense 18 år
Kl. 19.00-24.00


Kjettersk Kjeller er så heldig å ha Norges ledende (og muligens eneste) vampyrolog i styret. Denne vampyrologen heter Arnfinn Pettersen, og er forfatter av boken Vampyr! Blodsugende lik i litteratur og tradisjon (Humanist forlag).

Så når Pettersens bok foreligger i blodfersk paperbackutgave, er det klart vi må ha en liten vampyrkveld i kjelleren vår for å feire begivenheten. Og kanskje ta en liten tur tilbake til Kjettersk Kjellers gotiske røtter.

Vampyren er populær som aldri før, og gjennom filmatiseringer av bøker som La den rette komme inn og Twilight, og TV-serier som True Blood skjer det interessante ting på vampyrfeltet. Vampyren holder på å utvikle seg.

Arnfinn Pettersen skal derfor kaste et blikk på vampyrens evolusjon, og snakke om artens forskjellige utviklingsstadier. Fra liket som kom tilbake til de levende og spredte skrekk og pest, via de kule og dekadente vampyrene fra populærkulturens litteratur og filmer, og til dagens vampyrer, som er ofre for storsamfunnets fordommer og forfølgelse.

Og hva er det med vampyrer som glitrer i sola og kliner med fjortiser?

Ellers blir det mat, drikke, musikk og annet som hører til på en Kjellerkveld. Mulighet for å kjøpe bok - og få den signert - blir det også.

Som vanlig holder vi til på M3 Mat og bar i Maridalsveien 3. Inngangsprisen er 70 kroner, aldersgrensen er 18 år og vi henter fram hvitløken og stakene kl. 19.

Saturday, November 7, 2009

Montezuma's Revenge

Om det er noe savner fra Ataritiden så er det spillet Montezuma's Revenge.
Fant en video på YouTube og her sitter jeg og mimrer.



Det er visstnok mulig å laste det ned men ikke når man bruker Windows XP. Så der ryker den lille drømmen.

Thursday, November 5, 2009

Bokønsker

De gangene jeg tenker gjennom hva jeg ønsker meg, kommer jeg bestandig fram til at jeg ønsker meg bøker. Mange bøker. Listen over de som selges av Amazon kan nå beskues i kolonnen til høyre på siden her.



Ikke rart jeg fikk tårer i øynene der jeg stod i det lange rommet på Trinity College Library i Dublin...

Tuesday, November 3, 2009

På nattbordet: Lekcje ciemności av Dariusz Czaja

Jeg leser Lekcje ciemności av Dariusz Czaja. Eller Lectiones tenebrarum for tittelen referer til en spesiell tradisjon rundt påske.



Og det er en tung lektyre i en verden der alt skal ironiseres og trivialiseres. Denne essaysamlingen er en dyster reise i en postapokalyptisk verden - en verden etter Auschwitz. Systematisk og ubønnhørlig går han gjennom store beretninger om Förintelsen - i mangel på noe norsk begrep (jeg vet om) som svarer til det polske Zagłada bruker jeg et svensk ett.

Czaja analyserer beretninger og bøker av Imre Kertész, Primo Levi, Aharon Appelfeld, W.G. Sebald - og flere andre. Jeg har ennå en god del av boka igjen og ser fram til å lese den ferdig selv om jeg innser dette kan ta tid. Jeg makter ikke å ta inn over meg for store bolker av hans tekst. Også fordi den er krevende, full av referanser, interessante sidespor som ikke er blindgater men snarere parallelle stier som går i samme retning. Og det er en vanskelig men inspirerende vandring i Europas mørke historie.

Har dere en bok som gjør dere urolige? Som krever nesten for mye men som likevel er givende?

Edit: Det er Arnulf Rainers Wine Crucifix som jeg valgte som bokmerke for boken.