Tuesday, January 12, 2010

Alvorlig talt: gravøl

Kjære Kjeller-gjester: Etter syv år har vi, av forskjellige grunner, bestemt oss for å legge ned Kjettersk Kjeller. Det er ikke sikkert at dette blir endelig – vi har lært nok av våre kjellerkvelder til å vite at de døde ikke alltid blir liggende i gravene sine. Men i utgangspunktet vil arrangementet den 28. januar også bli Kjettersk Kjellers siste arrangement.

Vi håper så mange som mulig av dere vil komme og sørge for at vår kjære kjeller får en sømmelig avskjed.

--
Kjettersk Kjeller torsdag 28. januar

Forfatter Torgrim Eggen: Lag din egen sekt!
Slippefest for Eggens roman Jern
Sekt-NM med gilde premier!

M3 Mat og Bar
Maridalsveien 3, Oslo
Cc. 70,-
ID 18
Kl 19-24Er du blakk? Frustrert? Er det lenge siden det ble noe på deg? Start din egen sekt!

Verden er full av det religionsvitere kaller ”nye religiøse bevegelser” og tabloidpressen kaller ”sekter”: Små grupper som mener menneskeheten er på ville veier, mens de selv sitter på den sannheten som gjør at de (og bare de) kan redde verden. Enten denne sannheten kommer fra øst eller vest, er urgammel eller moderne, en radikal politisk nyordning, en merkelig ”vitenskapelig” idé eller en mystisk åpenbaring.

En som har latt seg inspirere av dette temaet er forfatteren Torgrim Eggen. Hans siste roman heter Jern, og handler om en nyreligiøs bevegelse, en bevegelse som er skapt av Eggen selv. For å gjøre historien kort handler romanen om småsprø religiøse forestilinger, spøere politikk, konspirasjonsteorier og tvilsom vitenskap. Med andre ord alt vi elsker her i vår lille, kjetterske kjeller. Så hvor ville det være mer passende å lansere boken enn hos oss denne kvelden?

Torgrim Eggen (som mange vil huske som overdommer i vårt dommedagsmesterskap) vil holde et foredrag der han forteller om hvordan koker man sammen en sekt på YouTube-klipp, obskur faglitteratur, merkelige nettsider og oppslagstavlene på vegetarrestauranter. Vi har hørt stygge rykter om Eggens evner som foredragsholder, så dette blir virkelig noe å se fram til.
Videre så regner vi med at våre gjester, etter dette innblikket i Eggens kreative knep, vil boble over av egne ideer og ha lyst til å ufordre ham. For det er vel opplagt at selv den mest oppfinnsomme forfatter ikke kan konkurrere med Kjellerpublikummet når det kommer til det bisarre?
Derfor drar vi i gang historiens første norgesmesterskap i sekter, der vårt eminente dommerpanel vil kåre det sprekeste sektkonseptet. Innsatsen vil belønnes med eksemplarer av Eggens roman, rett fra trykkpressen.

Dessuten blir det som vanlig mørk og morsom musikk, mat og drikke og godt selskap. Noen andre kulturelle innslag må også påregnes, men her er ikke alle detaljene spikret enda. Vi kommer tilbake med informasjon om disse i januar.

Som vanlig holder vi til på M3 i Maridalsveien 3, vi starter festivitasen kl. 19, og du må ha fylt 18 år og ha 70 kroner for å komme inn.

Velkommen til Kjettersk Kjeller torsdag den 28. januar. Om ikke verden har gått under i mellomtiden, da…

No comments: