Monday, January 4, 2010

På nattbordet: siden sist

Jeg er tydeligvis ved godt lesemot for tiden. La oss håpe denne trenden fortsetter.


Siden sist har jeg lest ferdig Dariusz Czajas bok. Det tok sin tid men så er boken både full av referanser og enmet er tungt og krevende.

I mellomtiden prøvde jeg meg på noen andre bøker men blant de jeg leste ferdig er Olga Tokaczuks siste roman Prowadź swój pług przez kości umarłych. Kan godt leses som en krim og her i huset fungerte den som julekrim. Bokas oppskrift på sennepssuppe skal testes snart og det er godt mulig at jeg legger ut resultatet på matbloggen som har ligget øde en god stund nå.

Etter Tokarczuk passet det fint med å fortsette med mer skogsmystikk og jeg kom på at en venninne av meg hadde lånt meg Harens år av Arto Paasilinna. En fiffig liten fortelling om frigjøring fra hverdagen. Men jeg er usikker om det skal leses flere bøker av samme forfatter den nærmeste tid. Jeg synes vel at teksten var altfor springende (til tross for harens figur) og så er det begrenset hvor gøy det er å lese om machomennenes fyllekuler.

Som en del av forberedelser til neste Kjettersk Kjeller bestilte jeg Nick Hardings How to start your own secret society. Det ble mye mas ettersom Amazon slet med å få tak i den og utsatte leveringen et par ganger til jeg slettet hele bestillingen og fant boka på Ebay. Den lever desverre ikke opp til forventningen, rotete som den er. For mange repetisjoner, stadig gnål om frimureri, og en viss tilfeldighet i diverse lister man finner i boka. Listen over steder som er verdt å besøke er skuffende kort og ja, nok en gang, tilfeldig. Det som trekker opp er derimot underholdende sitater fra andre bøker og beretninger som for det meste er blitt skrevet for anledningen.

Og à propos ikke-fullt-så-hemmelige selskap: jeg leste også The Chap: Special Anniversary Edition og har nå bestemt meg for å delta i årets Chap Olympiad. Det passet nemlig så dårlig i fjor. Flere som vil være med?


Nå er det Catharine Arnolds Bedlam: London and Its Mad som ligger på nattbordet. Etter sytti sider ser jeg at den ikke er like god som Necropolis men jeg tror det holder hvis den er bare halvparten så bra.

Og hva leser dere på?

1 comment:

Lord Bassington-Bassington said...

Jeg leser på kristenhippie-litteratur. Og Thomas Ligotti.