Friday, April 17, 2009

Poltergeist, Zeitgeist og andre plageånder

Title: Dårlig tidsånde: Zeitgeists hedenske Jesuser, sannheten om 11. september og den nye verdensorden
When: 22.04.2009 19.00 h
Where: M3 Mat & Bar - Oslo

Dårlig tidsånde: Zeitgeists hedenske Jesuser, sannheten om 11. september og den nye verdensorden
Ved Bjørn Are Davidsen


Konspirasjonsteorier er i skuddet. Man kan knapt bevege seg ut på verdensveven uten å støte på den ene oppsiktsvekkende påstanden etter den andre.

Var Jesus egentlig en hedensk guddom? Var det Bush-administrasjonen som sto bak ødeleggelsen av World Trade Center? Forsøker mektige og hemmelige krefter å legge verden under seg?

En masse av disse spekulasjonene samles i filmen Zeitgeist, en dokumentarfilm som en stund lå på toppen av nedlastninger fra Google Video. Zeitgeist har til og med avfødt en hel bevegelse (The Zeigeist Movement), noe som er litt pussig når man tenker over hvor ulidelig kjedelig filmen er. Men Zeitgeist skal få lov til å fungere som en knagg for denne kvelden, siden den leverer et så representativt utvalg av vår tids mest moteriktige konspirasjonsteorier. Og for at vi kjellermenneskene og våre gjester skal slippe å lide oss gjennom langdryge dokumentarfilmer og tøvete bøker, har vi bedt selveste Bjørn Are Davidsen om å gjøre jobben for oss.

Bjørn Are Davidsen er en av Kjettersk Kjellers faste foredragsholdere, og en av Norges ledende eksperter på merkelige konspirasjonsteorier (særlig slike som vi finner i Da Vinci-koden). De som har hørt ham før, vet hvor morsomt dette blir. De som ikke har hørt ham før, bør ikke gå glipp av dette.

Vi satser ellers, etter en temmelig intens kveld i februar, på en litt roligere kveld denne gangen. Men som vanlig blir det musikk fra vår faste stab av platesnurrere, mat og drikke.

Som vanlig går kvelden av stabelen på M3 i Maridalsveien 3. Tidspunktet er 22. april kl. 19. Det koster 70 kroner, og du må være fylt 18 år for å komme inn.

Velkommen!

3 comments:

Lord Bassington-Bassington said...

Kommer ikke helt over hvor god denne overskriften er.

Asbjørn Dyrendal said...

Ubetvilelig en storartet overskrift. Noen har talent for sånt.

Og det var en fortreffelig aften går jeg ut fra?

Lady Mju said...

*takker og bukker og rødmer litt*

Kvelden gikk veldig bra. Jeg ser for øvrig ar googling av ordet Zeitgeist gir fine treff for øyeblikket - minde sprø enn man skulle tro.